Zelenjavni polpeti iz pečice
Lahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Ogrejemo pečico na 190°C.
Vse sestavine grobo zmiksamo v multipraktiku. Pustimo počivat 1 uro, da se sestavine med seboj lepo povežejo in dobijo aromo.
Oblikujemo kroglice in jih povaljaj v sezamu, ki smo ga pripravili za dekoracijo.
Falafle položimo na peki papir in jih premažemo z olivnim oljem.
Falafle v ogreti pečici pečemo okoli 30 minut, oziroma dokler niso zlato zapečeni.
Lahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.
Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj – orehovi potici!
Dobra ozimnica, še boljša zima – vsaj tako mislimo v Krajčku. Če smo jeseni dovolj pridni in si naredimo dovoljšno zalogo okusne hrane, pozimi sploh ne bomo pogrešali vseh dobrot, ki nam jih mati narava podarja poleti. Toplo priporočamo tudi to okisano solatko.
Okusna in zdrava fižolova juha, s katero boste siti še nekaj ur po obroku.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)