Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Indijske oreščke ter datlje vsakega posebaj namočimo v skodelici z vodo - čez noč ali vsaj za 2 uri (v tem primeru uporabimo vročo vodo, da se datlji in indijski oreščki zmehčajo).
Vodo od datljev shranimo.
Sestavine v mutlipraktiku zmešamo, da nastane homogena zmes. Če je masa za testo presuha, postopoma dodajamo datljevo vodo.
Model za pito (premer 20cm) obložimo z peki papirjem ter s prsti testo stisnemo ob model.
Pečemo 15 minut v prej ogreti pečici na 170°C.
V kozici na mali temperaturi pogrejemo kokosovo mleko. Dodamo 1 žličko agar-agarja in mešamo cca 1 minuto, da se zmes nekoliko zgosti.
Damo na stran in počakamo, da se zmes malce ohladi.
Vse sestavine za kremo v blenderju zblendamo v kremasto zmes. Prelijemo na testo in pito čez noč hladimo v hladilniku.
Pred serviranjem pito po želji okrasimo. Dober tek! :)
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)