Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
V kozico nalijemo rum, dodamo suho sadje in rahlo segrejemo, nato odstavimo in ohladimo.
Mleko, maslo in sladkor na nizki temperaturi segrejemo, da se sladkor in maslo stopita. Moko pomešamo s kvasom in soljo, dodamo pripravljeno mleko, jajci ter z električnim mešalnikom mešamo 1 minuto.
Testu dodamo rum z namočenim suhim sadjem, mandlje, začimbe in lupinico limone in pomaranče, ter malo moke, da ga lahko ročno zgnetemo.
Pustimo vzhajati 1 uro na toplem.
Vzhajano testo razdelimo na dva (ali tri) dele, ter na pomokani površini dobro pregnetemo ter oblikujemo štruce, ki jih položimo v pekač obložen s peki papirjem in pustimo vzhajati še 1 uro. Pečemo na 190°C 35 minut oz. da skorjica pozlati.
Božični kruh potreseno s sladkorjem ali s sladkornim prelivom.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)