fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Testenine z gamberi in paradižnikom

Mediteranska specialiteta, za katero ne potrebujete zapustiti udobja vašega doma in ne zapravite malega premoženja - mi smo za!

Čas priprave20 minČas kuhanja40 minSkupni čas1 ura

Sestavine

 250 g gamberov
 1 večja čebula
 Šopek sveže bazilike
 200 g češnjevih paradižnikov
 Oriagno
 Sol in poper
 500 g pirinih valjanih rezancev
 Maščoba po želji

Navodila

1

Čebulo olupimo in sesekljamo na drobne koščke. Popražimo in dušimo na maščobi po želji (mi smo uporabili olivno olje). Ko se čebula razpusti, dodamo notri zamrznjene gambere, ki jih predhodno splaknemo v vodi. Gambere dušimo približno 10 minut.

2

Med tem časom narežemo češnjev paradižnik na manjše kose – vsaj na 1/4 ali 1/6 ter sesekljamo svežo baziliko. Ko se gamberi malce razpustijo jim dodamo češnjev paradižnik. Vse skupaj premešamo in pustimo kuhati 15 minut. Vmes dodamo sol in poper po želji. Dodamo svežo baziliko in premešamo. Kuhamo še toliko časa, da postane gostota omake primerna za testenine.

3

Posebej skuhamo testenine, ki jim lahko po odceditvi dodamo malo ekstra deviškega oljčnega olja.

4

Testenine postrežemo na krožnik in prelijemo z omako. Na vrhu lahko servirate tako gambere kot kak kos češnjevega paradižnika.

NASVETI: Skuhate lahko tudi brezglutenske testenine. K jedi se odlično poda riban parmezan ali staran kravji sir.

Še več receptov za vas

    Juha iz rdeče pese

    Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!

    Preberi več

    Slastna paradižnikova omaka

    Paradižnikova omaka je vsestranska omaka, ki jo lahko uporabimo marsikje v kuhinji, saj je osnovna sestavina marsikatere jedi, sploh italijanskih. Vsak kuhar zato nujno potrebuje odličen recept paradižnikove omake, s katero bo lahko navdušil že, ko jo bo samo ponudil s testeninami.

    Preberi več

    Prebranec

    Nam se kar sline pocedijo ob misli na ”taprav” balkanski prebranec. Ta recept vam bo uresničil vse vaše skrite balkansko obarvane kulinarične želje.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]