fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Proseni narastek z jabolki

Rižev narastek je ravnokar dobil hudo konkurenco!

Čas priprave20 minČas kuhanja40 minSkupni čas1 ura

Sestavine

 2 skodelici prosene kaše
 4 skodelice rastlinskega napitke
Nadev
 5 srednje velikih domačih jabolk
 2 žlici sladkorja
 1 žlica cimeta
 Pest sesekljanih orehov
 180 ml rastlinske sladke smetane
 Rastlinsko maslo

Navodila

1

Proseno kašo prelijemo z rastlinskim napitkom. Med stalnim mešanjem jo zavremo in na rahlem ognju kuhamo toliko časa, dokler se vsa ne prepoji z rastlinskim napitkom. Ob tem stalno mešamo, da se nam kaša ne začne zažigati. Odstavimo in počakamo , da se ohladi.

2

Vmes naribamo jabolka in jim dodamo sladkor in cimet ter sesekljane orehe.

3

Vzamemo steklen pekač in ga premažemo z rastlinskim maslom. S polovico ohlajene prosene kaše prekrijemo dno pekača, nato dodamo plast jabolk in vse to pokrijemo še z preostankom prosene kaže. Čez vse skupaj prelijemo sladko smetano in damo v pečico za 20 minut na 180°C.

NASVET: če boste narastek postregli kot sladico, lahko dodate kepico vanilijevega sladoleda.

Še več receptov za vas

    Kumarični gaspačo z lubenico

    Na vroč poletni dan se prileže nekaj hladnega. Ta gaspačo s kumaro in lubenico je zelo lahek, osvežilen, poleg tega pa je še prava paša za oči. S tem gaspačom pa se boste še poskrbeli, da boste poleti dobro hidrirani.

    Preberi več

    Hokaido latte

    V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.

    Preberi več

    Zlato kurkumino mleko

    Kurkuma vsebuje vrsto hranilnih snovi in vitaminov, med drugim vitamin C, vitamin B6, mangan, magnezij, železo, veliko vlaknin in tudi kalij, zato je ta recept pravi mali zaklad, ki vas bo branil pred zimskimi prehladi.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]