Pirine testenine s kozicami
Naj v vašem domu zadiši po morski hrani, kuhani v belem vinu!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Rumene in rdeče paprike ter čilije operemo, in z rokami malce naoljimo. Pečemo jih na ognju ali v pečici, dokler kožica ne postane črna in začne odstopati – med peko jih večkrat obrnemo. Ko so pečene jih damo v posodo in pokrijemo s pokrovom. Počakamo 15 minut, da na sopari kožica še bolj odstopi. Potem jih olupimo, odstranimo pecelj in semena ter jih narežemo.
Medtem pripravimo zelenjavo. Narežemo korenje, zeleno in čebulo. Skupaj nasesekljamo česen in timijan. Bučke, melancana in pelate narežemo na 2 mm kolobarje.
Če za spodnji sloj uporabljamo sveže paradižnike, jih najprej blanširamo - za kratek čas jih potopimo v vročo vodo, da jih lažje olupimo. Nato jih narežemo na kocke.
Na olju in maslu 10 minut pražimo korenje, zeleno in čebulo. Dodamo nasesekljan česen in timijan, pečene paprike in čilije ter pelate. Dodamo provansalske začimbe ter sol in poper. Kuhamo 20 minut.
Vse skupaj prestavimo v multipraktik, in skupaj z listi bazilike malce zmiksamo, da dobimo omakasto strukturo.
Mešanico prestavimo v pekač in zgladimo. Nato mešanico lepo prekrijemo z narezano zelenjavo, ki jo zlagamo v enakomernem razmerju. Rezine zelenjave naj se med seboj malce prekrivajo. Zlagamo toliko časa, dokler ne zapolnimo celotnega pekača. Skupaj zmešamo olivno olje ter nasesekljan česen in timijan in polijemo čez ratatouille. Po okusu čez potresemo še sol in poper.
Prekrijemo z alufolijo in počasi pečemo 3 ure na 140°C. Po 3 urah odstranimo alufolijo in pečemo nadaljnjih 45 minut na 180°C, da se zelenjava lepo zapeče.
Tik pred serviranjem potresemo s svežim peteršiljem.
Ratatouille navadno strežemo kot prilogo zraven kuskusa, testenin, riža ali ob kruhu.
Če se slučajno zgodi, da jedi ne boste mogli pojesti (v kar močno dvomimo), jo imate lahko do 5 dni shranjeno v hladilniku, oziroma do 3 mesece v skrinji. Dober tek!
Naj v vašem domu zadiši po morski hrani, kuhani v belem vinu!
Paradižnikova omaka je vsestranska omaka, ki jo lahko uporabimo marsikje v kuhinji, saj je osnovna sestavina marsikatere jedi, sploh italijanskih. Vsak kuhar zato nujno potrebuje odličen recept paradižnikove omake, s katero bo lahko navdušil že, ko jo bo samo ponudil s testeninami.
Večerja za popolni zmenek ali obletnico, za katero se splača malce dlje ostati v kuhinji.
Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem – ideja tudi za vaše kosilo?
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)