fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Brezglutenski browniji z orehi

Recept za popolne brezglutenske brownije, ki vam ne bodo vzeli veliko časa, vas bodo pa vsekakor navdušili s svojim okusom! Prepričajte se sami!

Skupni čas1 ura

Sestavine

 100 g sesekljanih orehovih jedrc
 150 g mletih mandljev
 225 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
 50 g trsnega ali kokosovega sladkorja v prahu
 225 g masla (lahko tudi ghee maslo, kokosovo olje,…)
 3 velika jajca, razžvrkljana

Navodila

1

Pečico segrejemo na 170 °C.

2

Čokolado in maslo naribamo v kozico in vsebino na nizki temperaturi počasi stopimo. Pazimo, da se čokolada med segrevanjem ne zažge. Ko se čokolada in maslo stopita, kozico odstavimo in vsebino dobro premešamo, da dobimo gladko in tekočo čokoladno zmes. Vmešamo sladkor in pustimo, da se zmes malo ohladi.

3

V ohlajeno čokoladno zmes najprej vmešamo razžvrkljana jajca, nato mlete mandlje in na koncu še orehe. Zmes vlijemo v pekač (globina cca 4cm). Enakomerno jo razporedimo po pekaču in po vrhu lepo pogladimo. V ogreti pečici jo pečemo okoli 30 minut (testo se bo v tem času po vrhu lepo zapeklo, v notranjosti pa bo še nekoliko tekoče).

4

Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se testo povsem ohladi, nato pekač shranimo v hladilnik.

5

Ohlajeno testo razrežemo na poljubno velike kose, ki jih serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]