Sarme iz kislega zelja
Sarme – še ena od jedi, ki je nepogrešljiva v hladnih zimskih dnevih, oziroma po prekrokanih decemberskih nočeh.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Krompir olupimo, umijemo in narežemo. V slani vodi ga kuhamo 15 minut, nato ga dobro odcedimo.
Čebulo narežemo na tanke rezine.
V ponvi segrejemo olje in maslo. Dodamo krompir in čebulo, ter vse skupaj pražimo nekaj minut. Nato vse poberemo iz ponve.
V ponev damo mleto meso in počakamo da porjavi. Solimo, potresemo z mleto rdečo papriko in dodamo ajvar. Prilijemo 200 ml vode in počakamo da prevre.
K mesu dodamo timijan, krompir in čebulo. Pražimo še 10 minut nato prelijemo s kislo smetano.
Vir: Moji recepti
Sarme – še ena od jedi, ki je nepogrešljiva v hladnih zimskih dnevih, oziroma po prekrokanih decemberskih nočeh.
Večerja za popolni zmenek ali obletnico, za katero se splača malce dlje ostati v kuhinji.
Super prigrizek ali predjed, ki ne zahetva veliko priprav.
Mediteranska specialiteta, za katero ne potrebujete zapustiti udobja vašega doma in ne zapravite malega premoženja – mi smo za!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)