fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Prebranec

Nam se kar sline pocedijo ob misli na ''taprav'' balkanski prebranec. Ta recept vam bo uresničil vse vaše skrite balkansko obarvane kulinarične želje.

Skupni čas40 min

Sestavine

 700 g belega fižola (tetovec)
 200 ml olja
 4 čebule
 Lovorov list
 2 stroka česna
 2 žlici paprike v prahu
 Sol, poper
 2 žlici mešanice suhih začimb
 Voda

Navodila

1

Fižol večkrat operite in ga namočite čez noč. Naslednji dan ga precedite, nalijte vodo, dodajte lovorov list in kuhajte na zmernem ognju s postopnim dolivanjem vode.

2

Na olju prepražite na drobno narezano čebulo, dodajte sladko rdečo paprio, nasekljan česen, mešanico suhih začimb, premešajte in umaknite iz ognja.

3

V ognjevarno ali lončeno posodo zlagajte plast čebule in plast fižola, posolite in poprajte ter postopek ponovite še enkrat.

4

Fižol vstavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 200°C.

Še več receptov za vas

    Svilnata juhica iz česnovih cvetov

    Vsi poznamo mlado čebulo, kaj pa mlad česen, oziroma bolj natančno, česnove cvetove? Večinoma spregledan dar narave, ki ga mi še kako radi pripravljamo! Kaj porečete na čudovito spomladansko juhico s česnovimi cvetovi?

    Preberi več

    Makovi muffini

    Šolski zvonec je že zazvonil in življenje počasi prehaja nazaj na ustaljene tire. Ja, tudi poletje nam počasi maha v slovo. Za tolažbo nam je naša Barbara pripravile te čudovite muffine, ki jih je že njej delala njena babica. 🙂

    Preberi več

    Veganska matcha pita

    Za vse sladkosnede, ki jih navdušuje okus zelenega čaja – tu je matcha pita! Brez mleka, jajc in ostalih živalskih produktov bo zadovoljila vse vaše goste. S svojim izgledom bo prepričala še najbolj skeptične jedce! 🙂

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]