Jabolčna pita malo drugače
Jabolčna pita, oz. ”jabolčni štrudl” je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Pore operemo, očistimo in narežemo na kolute. Por nato popražimo na 3 žlicah olivnega olja.
Zmešajmo popražen por in skuto. V mešanico ubijemo eno celo jajce in 2 žlici kisle smetane. Ročno premešamo, da se sestavine navzamejo ena druge. Dodamo sol po okusu. Za prekrivanje potrebujemo 5 listov testa, zato lahko tiste, ki ostanejo kar zmešamo med maso.
V keramični posodi pripravimo listnato testo: Najprej premažemo z oljem posodo. Potem damo eno plast listnatega testa in ga premažemo z oljem. To storimo s tremi plastmi testa. Potem damo vso maso na testo, vse skupaj pokrijemo s preostalima dvema plastema listnatega testa (tako kot prej tudi sedaj premažemo z oljem). Na koncu vse štrleče konce testa pokrijemo čez pito.
Pito premažemo z oljem, posujemo s sezamovim semenom in damo peči v pečico, ogreto na 180°C. Pečemo 30 minut.
Ko je pita pečena, jo vzamemo iz pečice in polijemo z 150ml vode. Pito pokrijemo s krpo in pustimo, da počiva še okoli 30 minut.
Vir: Združenje iz bube v metulja
Jabolčna pita, oz. ”jabolčni štrudl” je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?
Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). 🙂 V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!
Italijanski piškoti Amaretti, oziroma ”razpokančki”, ki se vam bodo kar stopili v ustih.
Naslov recepta že vse pove – mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)