
Polenta s tofujem in gobami
Okusno tradicionalno slovensko kosilo na malo manj tradicionalen način.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Korenček olupimo in narežemo na majhne koščke. Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine.
Krompir, cvetačo in korenček 15 minut kuhamo v osoljenem kropu, nato odcedimo. Pečico ogrejemo na 180°C. V posodi razpustimo žličko masla, dodamo por in čebulo in ju rahlo prepražimo. Mleko rahlo segrejemo.
V namaščen pekač po celotni površini nadevamo krompir, v naslednjem sloju pa cvetačo in korenček, potem dodamo spet enakomerno plast krompirja, na vrhu dodamo por ter čebulo in polijemo z mlekom, namažemo s kislo smetano in dodamo nariban sir.
Pečemo 20 minut in jed je pripravljena.
Okusno tradicionalno slovensko kosilo na malo manj tradicionalen način.
Buče so kar velika jesenska inspiracija naše Barbare. Zakaj ne bi bile, saj sta njihova vibrantna barva in okus res nekaj posebnega. Poleg tega pa so buče znani diuretik in pomagajo pri vnetju ledvic, ter sečnega mehurja.
Vitaminov ni nikoli dovolj. Naš borovničev smoothie jih je poln, poleg tega pa ima vsebuje še ogromno antioksidantov. Smoothie je lahko odlična in zdrava izbira za zajtrk ali malico.
Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)