fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Lečina štruca z dimljenim tofujem

Nasitna lečina štruca, ki bo lahko služila kot vaša glavna jed pri božični pojedini... ali pa si jo boste privoščili kar sami - še pekaču v družbi dobrega filma. :) Vsestranskost je njena vrlina!

Skupni čas1 ura 30 min

Sestavine

 100 g rjave leče
 Kombu alga
 Sol
 100 g čebule
 Tamari omaka
 Olje
 3 stroki česna
 100 g čičerikine moke
 120 g dimljenega tofuja
 Majaron, rožmarin, bazilika, timijan, šatraj
 Margarina

Navodila

1

Rjavo lečo operemo in kuhamo okoli 45 minut v slani vodi s kombu algo. Odcedimo.

2

Na olju prepražimo čebulo z malo tamari omake. Česen sesekljamo.

3

Lečo, prepraženo čebulo in česen pretlačimo s paličnim mešalnikom. Počakamo, da se zmes ohladi, nato dodamo začimbe.

4

Čičerikino moko počasi vmešamo v maso. Mogoče bo potrebno dodati kakšen gram več, odvisno od tega, kako dobro je leča odcejena.

5

Tofu narežemo na manjše kocke in ga primešamo masi.

6

Pekač namažemo z margarino in potresemo s čičerikino moko. Iz mase oblikujemo štruco, nanjo razporedimo koščke margarine in jo pečemo30 minut na 180°C.

Zelenjavna pečenka se odlično poda z dušenim rdečim zeljem ali čebulno omako.

Vir: Recept prispevala Mateja Tea Dereani iz njene knjige Matejina veganska kuhinja 2.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]