fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Štruklji z mladimi koprivami

Se vam je v otroštvu kdaj zgodilo, da ste se, sploh ne veste kako, zakotalili v koprive? Z našimi okusnimi štruklji se koprivam lahko maščujete za vse boleče otroške dni (pa še nesramno dobri in zdravi so)!

Skupni čas1 ura

Sestavine

Testo
 200 g polnovredne pšenične ali pirine mokelahko tudi brezglutenske moke
 150 ml mlačne vode
 Ščep soli
 ½ žličke limoninega soka
Nadev
 200 g tofuja
 200 g blanširanih mladih koprivnih listov
 Zeliščna sol
 Drobtine
 Kokosovo olje

Navodila

1

V mešalniku zmešamo moko, vodo, sol in limonin sok. Ko se testo loči od posode in je svetleče gladko, hlebček pokrijemo in ga pustimo počivati 30 minut.

2

Blanširane koprive in tofu zmešamo s paličnim mešalnikom in solimo z zeliščno soljo.

3

Testo raztegnemo na primerno velikost, ga namažemo z oljem in nadevom, zavijemo v prtičke in kuhamo v slanem kropu 15 minut. Rolice vzamemo iz vode in na deski pustimo, da se malo ohladijo.

4

Prtičke odvijemo, štruklje razrežemo na primerne koščke, jih damo v servirno posodo in posujemo z drobtinicami, ki smo jih malo prepražili na teflonski ponvi, nato pa jim dodali dve žlici kokosovega masla brez vonja.

Še več receptov za vas

    Porova pita

    S pitami nikoli ne morete zgrešiti, pa naj bodo sadne ali zelenjavne. Naša porova pita je tako sočna, da boste z veseljem vzeli repete.

    Preberi več

    Vložena solata iz bučk

    Dobra ozimnica, še boljša zima – vsaj tako mislimo v Krajčku. Če smo jeseni dovolj pridni in si naredimo dovoljšno zalogo okusne hrane, pozimi sploh ne bomo pogrešali vseh dobrot, ki nam jih mati narava podarja poleti. Toplo priporočamo tudi to okisano solatko.

    Preberi več

    Slastna paradižnikova omaka

    Paradižnikova omaka je vsestranska omaka, ki jo lahko uporabimo marsikje v kuhinji, saj je osnovna sestavina marsikatere jedi, sploh italijanskih. Vsak kuhar zato nujno potrebuje odličen recept paradižnikove omake, s katero bo lahko navdušil že, ko jo bo samo ponudil s testeninami.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]