fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Piščanec s šparglji

Priljubljena spomladanska zelenjava, šparglji, tokrat v družbi smetanove omake in piščanca.

Skupni čas1 ura

Sestavine

 300 g piščančjih prsi brez kosi
 100 ml belega vina
 250 g špargljev
 Čebula
 Smetana za kuhanje
 Sezamovo olje
 Sol, paprika, curry, čili, gorčično seme

Navodila

1

Piščančje meso narežemo na trakce (lahko ga pustimo tudi v kosu), ga začinimo, pokapljamo z oljem in pustimo nekaj časa v marinadi. V segreto ponvico damo piščančje meso in ga zapečemo iz vseh strani. Ko je meso že zapečeno ga zalijemo s z vinom in pečemo še tako dolgo, da vino izhlapi.

2

V drugi ponvici prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezane šparglje. Šparglje malo popražimo (glavice špargljev lahko dodamo kasneje kot stebelni del), nato pa jih zalijemo z približno 100 ml vode in kuhamo tako dolgo da voda izhlapi in da so šparglji zmehčani. Prelijemo jih s smetano za kuhanje in kuhamo še tako dolgo, da smetana zavre.

3

Vsebino obeh ponvic zmešamo in prelijemo čez testenine ali riž. Zraven pripravimo še veliko skledo solate in imamo okusen obrok.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]