
Palačinke s piščancem
Tokrat na meniju: slane gratinirane palačinke s piščencem! Odlična ideja za nedeljsko kosilo.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Piščančje meso narežemo na trakce (lahko ga pustimo tudi v kosu), ga začinimo, pokapljamo z oljem in pustimo nekaj časa v marinadi. V segreto ponvico damo piščančje meso in ga zapečemo iz vseh strani. Ko je meso že zapečeno ga zalijemo s z vinom in pečemo še tako dolgo, da vino izhlapi.
V drugi ponvici prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezane šparglje. Šparglje malo popražimo (glavice špargljev lahko dodamo kasneje kot stebelni del), nato pa jih zalijemo z približno 100 ml vode in kuhamo tako dolgo da voda izhlapi in da so šparglji zmehčani. Prelijemo jih s smetano za kuhanje in kuhamo še tako dolgo, da smetana zavre.
Vsebino obeh ponvic zmešamo in prelijemo čez testenine ali riž. Zraven pripravimo še veliko skledo solate in imamo okusen obrok.
Tokrat na meniju: slane gratinirane palačinke s piščencem! Odlična ideja za nedeljsko kosilo.
Tudi vi ne veste, kako pripraviti rdečo peso, da se ne bo na vašem jedilniku spet znašla le kot solata? Za vas smo našli rešitev!
Enostavno kosilo za vse tiste, ki nimajo veliko časa za kuhanje, vseeno pa radi dobro jedo.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)