fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Bučna juha z rdečo lečo

Buče so kar velika jesenska inspiracija naše Barbare. Zakaj ne bi bile, saj sta njihova vibrantna barva in okus res nekaj posebnega. Poleg tega pa so buče znani diuretik in pomagajo pri vnetju ledvic, ter sečnega mehurja.

Skupni čas45 min

Sestavine

 ½ čebule
 2 stroka česna
 2 žlici kokosovega olja
 ½ manjše jesenske buče
 ½ skodelice rdeče leče
 1 žlica misaMiso je fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka.
 Sol, poper
 1 pest svežega peteršiljaAli 1 žlička suhega peteršilja
 1 žlička origana
 ½ žličke kurkume v prahu
 800 ml vode
 125 ml ovsene smetane za kuhanje
 Bučno olje

Navodila

1

Čebulo in česen nasesekljamo. Bučo izdolbemo (če ni ekološka jo olupimo) in narežemo na večje kose. Lečo speremo pod mrzlo vodo.

2

V loncu segrejemo kokosovo olje in popražimo česen ter čebulo.

3

V lonec dodamo vse ostale sestavine in kuhamo, dokler vse sestavine niso kuhane.

4

Ko so vse sestavine lepo mehke in skuhane juho zblendamo in postrežemo. Za dekoracijo jo lahko na krožnikih malce pokapamo z bučnim oljem. Ponudimo s krekerji ali domačim kruhom.

NASVET: Takšno bučno juho lahko naredimo tudi s popečenim tofujem! Lečo preprosto zamenjamo za 1 zavitek tofuja. Polovico tofuja kuhamo skupaj z ostalimi sestavinami, drugo polovico pa najprej posujemo s kajenskim poprom, soljo, ter na hitro popečemo. Popečen tofu nato na koncu postrežemo skupaj s končano juho. Za lažjo predstavo pa prilagamo še slikico bučne juhe s tofujem.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]