Jabolčna pita malo drugače
Jabolčna pita, oz. ”jabolčni štrudl” je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Najprej rozine namočimo v rum.
Nato dobro skupaj zmešamo vse suhe sestavine.
Postopoma dodajamo ostale sestavine in mešamo toliko časa, dokler se vse sestavine med seboj ne premešajo.
Pekač obložimo s peki papirjem (tortni model) ali namažemo z maslom in oprašimo z moko (pekač).
Pečemo v ogreti pečici na 180°C največ 45 minut.
Pecivo razrežemo šele takrat, ko se dobro ohladi. Po želji ga pred serviranjem lahko potresemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
Jabolčna pita, oz. ”jabolčni štrudl” je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?
Lahka čokoladna in kokosova tortica, ki se kar stopi v ustih! Poleg tega pa je primerna tudi za vse z intoleranco na gluten in laktozo.
Poznate ta občutek v nedeljo popoldne, ko so vse trgovine že zdavnaj zaprte, vam pa kar naenkrat zapaše nekaj sladkega? Brez skrbi, niste edini – nam se je to zgodilo ta vikend, zato smo se odločili speči muffine. Ker pa ne želimo najboljših receptov zadržati samo zase, ga z veseljem delimo še z vami!
Najboljša stvar teh muffinov? Recept je enostaven, brez živalskih produktov in resnično poteši tisto nedeljsko željo po sladkem. Prepričajte se sami!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)