Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Liofilizacija je poseben postopek nizkotemperaturnega sušenja, ki sestoji iz hitrega ohlajanja živil do nizkih temperatur in ekstrakcije kristalno vezane vode. Liofilizacija temelji na globoki zamrznitvi vode v plodovih kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.
Po odstranitvi vode se vsem živilom ohrani okus, struktura, barva, aroma, hranilna vrednost ter seveda vsi vitamini in minerali. Pri sadju se ohrani tudi 100 % sadni delež, brez dodanega sladkorja, konzervansov ali barvil. Postopek zagotavlja neomejen rok uporabnosti živil ob pravilnem skladiščenju v nepredušno zaprti stekleni posodi.
Z danim postopkom liofilizacije postanejo izdelki izredno okusni in hrustljavi. Prav slednjemu sami dajemo še posebej velik pomen, saj izboljša že tako odličen prigrizek. To dosegamo z natančnim vodenjem procesa liofilizacije in ustreznim skladiščenjem produktov. Če bi izdelke pustili na zraku, bi se ti zelo hitro navlažili in izgubili vso hrustljavost. Z našo pomočjo si lahko privoščite sveže, zdravo, domače in hrustljavo sadje tekom celega leta!
Prednost liofilizacijei:
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)