Jabolčna pita malo drugače

Jabolčna pita malo drugače

SESTAVINE

  • 500 g vlečenega testa
  • 1 kg jabolk
  • 2 jajca
  • 200 g rozin
  • ½ pecilnega – vinski kamen
  • čz cimeta
  • 125 g masla
  • 4 jž gresa
  • 1/3 margarine
  • 3 žlice olja

AGDA – preliv

  • 2 do 4 skodelice sladkorja
  • 5 skodelic vode
  • 2 vanilijevega sladkorja

PRIPRAVA

Naribaj jabolka, zmešaj jajca, gres in pecilni prašek. Zmes dodaj jabolkam in dobro premešaj. Raztopi maslo.

Položi 1 list testa, ga namaži z maslom in nanj daj drugo plast testa. Na začetek testa daj jabolka in tesno zvij v roladko.

Postopek ponavljaj, dokler ne porabiš vseh sestavin. Pred pečenjem izreži na kratke rolice.

Raztopi 1/3 masla in olje ter prelij čez štrudel pred vstavljanjem v pečico.

AGDA: sladkor in vodo zavri, malo kuhaj ter dodaj vanilijev sladkor.

Jabolčno pito peci v pečici 30 minut na 250 °C.

Hladno AGDO prelij po vroči jabolčni piti.