Musaka z zeljem ali ohrovtom

Musaka z zeljem ali ohrovtom

SESTAVINE

  • 3 šopki zelja
  • 1 manjša bučka
  • Strok česna
  • 1 korenje
  • Manjši krompir
  • 350 g mletega mesa
  • Sol, poper in začimbe po lastni izbiri
  • 2 jž drobtin
  • 2 jž smetane
  • 2 jajci
  • 1 kozarec mleka
  • 2 jž olja
  • 50 g trdega sira

PRIPRAVA

Zelje blanširaj, na olju prepražite česen, naribano korenje, meso in dodajte naribano bučko, nariban krompir.

Posolite, poprajte in začinite po okusu ter dobro prepražite zelje.

Razdelite na 3 dele. Ognjevarno posodo premažite z oljem, potresite z drobtinami in zložite 1/3 zelja, polovico nadeva, zopet zelje in nadev ter na koncu zopet zelje.

Musako narežite na kocke. Zmešajte jajca s smetano in mlekom ter prelijte musako in na vrh naribajte trdi sir.

 

Pecite 30 minut na 200 °C.