SESTAVINE
- 3 šopki zelja
- 1 manjša bučka
- Strok česna
- 1 korenje
- Manjši krompir
- 350 g mletega mesa
- Sol, poper in začimbe po lastni izbiri
- 2 jž drobtin
- 2 jž smetane
- 2 jajci
- 1 kozarec mleka
- 2 jž olja
- 50 g trdega sira
PRIPRAVA
Zelje blanširaj, na olju prepražite česen, naribano korenje, meso in dodajte naribano bučko, nariban krompir.
Posolite, poprajte in začinite po okusu ter dobro prepražite zelje.
Razdelite na 3 dele. Ognjevarno posodo premažite z oljem, potresite z drobtinami in zložite 1/3 zelja, polovico nadeva, zopet zelje in nadev ter na koncu zopet zelje.
Musako narežite na kocke. Zmešajte jajca s smetano in mlekom ter prelijte musako in na vrh naribajte trdi sir.
Pecite 30 minut na 200 °C.