Palačinke s piščančjim mesom

Palačinke s piščančjim mesom

SESTAVINE

  • 12 palačink
  • 500 g piščančjega mesa
  • 50 g sezama
  • 2 jajca
  • 200 g mladega sira

Preliv:

  • 1 jajce
  • 200 ml jogurta
  • 1 skodelica mleka
  • 50 g trdega sira

PRIPRAVA

Specite 12 slanih palačink.

Prepražite sezam v suhi ponvi. V večji ponvi prepražite piščančje meso, narezano na čisto majhne, tanke trakove tako, da samo malo porumeni, dodajte sezam, mladi sir in 2 jajci, da se poveže v enotno maso (2-3 minute).

Nadevajte palačinke in jih zlagajte v okrogli pekač.

Dobro zmešajte 1 jajce, dodajte jogurt in mleko ter prelijte po palačinkah. Na vrhu naribajte trdi sir.

Pecite v ogreti pečici  na 200°C približno 30 minut.