SESTAVINE
- 500 g naribanih bučk
- 1 nariban korenček
- 1 srednje velika čebula
- (drobno zmleta)
- 2 žlici naribanega peteršilja
- 150 g pirine moke
- 100 g naribanega sira
- (lahkega)
- 1 žlica pecilnega praška
- žlica olja
- sol in poper
- 4 – 5 jajc
PRIPRAVA
Naribane bučke osušite s papirnato brisačko in iztisnite vso vodo. Postavite v večjo posodo, dodajte nariban korenček, čebulo, sir, moko (zmešajte s pecilnim praškom in ščepcem soli) in olje.
Dobro premešajte in dodajte sol in poper.
Dodajte 4 jajca in dobro premešajte. Če mešanica deluje presuha, dodajte še eno jajce.
Pecite v pekaču za mafine 20 – 25 minut na 180 stopinj celzija.