Slastna paradižnikova omaka

Slastna paradižnikova omaka

SESTAVINE

  • 10 kg paradižnika
  • 5 kg čebula
  • 5 strokov česna
  • 2,5 dl olivnega olja Dioklecijan
  • sol
  • kajenski poper
  • bazilika sveža ali suha

PRIPRAVA

Nasekljajte čebulo in česen, paradižnik narežite na drobne kocke

V široko emajlirano posodo vlijte olivno olje in dodajte čebulo. Počasi pražite približno eno uro, da se čebula lepo razpusti. Potem stresite v posodo narezan paradižnik, 5 celih strokov česna  in mešajte… Ko se vse skupaj praži približno 2 – 3 uri, dodajte baziliko, sol in poper in po potrebi dolijte še malo olja. Zelo važno je, da zmes neprestano mešate, da se ne prismodi.

Pražite vsega skupaj 4 h in 30 minut, lahko pa tudi več, kar bo okus omake samo izboljšalo :). Ko je omaka kuhana, jo nalijte v vroče kozarce, zaprite in pustite čez noč v pečici ali pokrijte z odejo.