SESTAVINE
- 1 večja čebula
- 400 g puranjih prsi
- 4 korenje
- 1 bučka
- bio zelenjavna mešanica (sveža ali sušena)
- sol
- curry
- kurkuma
- sladka paprika
- kajenski poper
- 2 žlici domače kisle smetane
PRIPRAVA
Čebulo nasekljamo in dobro prepražimo, nato dodamo puranje ali piščančje koščke. Počasi pečemo in med tem malce posolimo in popramo. Med tem časom narežemo korenje in bučke. K mesu prilijemo malce vode, da se meso ne izsuši. Ko je meso pečeno, dodamo zelenjavo in do konca začinimo. Uporabimo mešana zelišča, curry in kurkumo ter ščepec paprike v prahu. Kuhamo še cca 10 min na zmernem ognju in pridno mešamo.
Za piko na I dodamo kislo smetano in jed postrežemo.
Kot priloga se odlično poda riž basmati in paradižnikova solata.