SESTAVINE
- 200 g kostanjevega pireja
- 400 g mascarponeja
- 1 vanilijev sladkor
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g čokolade v prahu
- približno 30 kom otroških piškotov
- 1 dl mleka
- 5 žlic ruma
- 1 kozarec vloženih višenj
- 250 ml sladke smetane
PRIPRAVA
Čokolado razlomimo in stopimo v vodni kopeli.
Vmešamo jo v ohlajen kostanjev pire, dodamo mascarpone in dve žlici ruma. Škatlast model (24 x 10 cm) obložimo s folijo za živila.
Piškote pomakamo v mešanico preostalega ruma, mleka in višnjevega soka. Dno modela obložimo s plastjo piškotov, pokrijemo jih s plastjo kostanjeve kreme, naložimo višnje in ponovno obložimo s plastjo piškotov.
Sladko smetano stepemo z vanilijevim sladkorjem in jo položimo na vrh piškotov. Čezenj potresemo čokolado v prahu.
Pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik.