Nadevane telečje prsi

Nadevane telečje prsi

SESTAVINE

  • 1kg telečjih prsi
  • Sol
  • 2 žlici masti ali olja

Nadev:

  • 1dcl vode ali mleka
  • 2 žemlji ali toliko starega kruha
  • 1 žlica masti
  • ½ žlice sesekljane čebule
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 jajci
  • Sesekljan zelen peteršilj
  • 2 – 4 žlice mleka

 

PRIPRAVA

Telečje prsi hitro operemo in zbrišemo. Izločimo rebrne kosti in meso nasolimo. Naredimo odprtino primerno za nadevanje in jo napolnimo s pripravljenim nadevom, vendar ne preveč, ker nadev med peko naraste. Odprtino zašijemo. V pekač vlijemo kozarec vode, na dno položimo izločene rebrne kosti. Nanje položimo pripravljene prsi. Prelijemo jih z vročo maščobo in damo v toplo pečico. Med pečenjem meso oblivamo z nateklim sokom in maščobo iz pekača. Peče naj se počasi, da se dobro prepeče. Pečene prsi naj malo postoje, nato jih zrežemo na porcije, ki naj ima vsaka nekaj nadeva.

Nadev:

Žemlje ali kruh zrežemo na majhne kocke. Na masti zarumenimo sesekljano čebulo in jo zlijemo h kruhu. Zmešamo in razžvrkljamo jajci, smetano, mleko, sesekljan peteršilj in ščepec soli. Zlijemo na kruhove kocke in rahlo premešamo. Počakamo, da se kruh enakomerno navlaži.

S takim nadevom nadenemo lahko tudi domačega zajčka. Z nadevom napolnimo trebušno votlino in jo zašijemo. Pečemo počasi.