SESTAVINE
- ½ čebule
- 1 korenček
- 1 listek zelene
- 30 dag špinače
- šopek zelenega peteršilja
- 8 dag masla
- ½ kg riža
- sol
- 1 ½ – 2L vode ali juhe
- 5 dag parmezana
PRIPRAVA
Zelena rižota
Čebulo sesekljamo, korenček nastrgamo, list zelene, špinačo in peteršilj sesekljamo (vsako zase). V kozici segrejemo 6dag masla, dodamo najprej čebulo, jo prepražimo, nato primešamo pripravljeno zelenjavo. Prilijemo nekaj žlic vode ali juhe in dušimo 5-8min. Dodamo prebran in opran riž, solimo in prilijemo približno 2 zajemalki vode ali juhe. Počasi dušimo, vmes večkrat premešamo in po potrebi dolivamo tekočino. V približno 15-20 minutah je riž dovolj mehak. Z vilicami zamešamo vanj sesekljan peteršilj, 2 dag masla in nariban parmezan.
Dodatni nasvet: Poleg parmezana lahko potresemo pinjole. Jed ponudimo s solato.