Domača juha iz kopriv

Domača juha iz kopriv

SESTAVINE

  • 130 g pora
  • 130 g mladih kopriv
  • 1 l vode
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici prosene moke ali prosenega zdroba
  • 1 žlica jušne začimbe ali jušna kocka
  • himalajska sol
  • kokosovo olje

PRIPRAVA

Juha iz kopriv

  • V kozici segrejemo kokosovo olje in v njem prepražimo narezan por. Dodamo oprane liste oziroma
    vršičke kopriv in pražimo, da se koprive razpustijo. Zalijemo z vodo in zavremo.
  • V majhni kozici na kokosovem olju pražimo česen, da zadiši. Dodamo proseno moko ali zdrob in naredimo svetlo prežganje ter ga dodamo juhi. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj na ogenj. Začinimo z jušno začimbo, kvasnim namazom, muškatnim oreščkom in solimo. Kuhamo še 2 minuti, nato odstavimo ter postrežemo.
  • Tisti, ki radi poskusite divjo hrano, lahko juho okrasite z marjeticami in trobenticami ter jih tudi pojeste.
  • Po želji lahko juhi dodamo rezance ali katere druge jušne vložke