SESTAVINE
- 100 g sesekljanih orehovih jedrc
- 150 g mletih mandljev
- 225 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
- 50 g trsnega ali kokosovega sladkorja v prahu
- 225 g masla (lahko tudi ghee maslo, kokosovo olje,…)
- 3 velika jajca, razžvrkljana
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 170 °C.
Čokolado in maslo naribamo v kozico in vsebino na nizki temperaturi počasi stopimo. Pazimo, da se čokolada med segrevanjem ne zažge. Ko se čokolada in maslo stopita, kozico odstavimo in vsebino dobro premešamo, da dobimo gladko in tekočo čokoladno zmes. Vmešamo sladkor in pustimo, da se zmes malo ohladi.
V ohlajeno čokoladno zmes najprej vmešamo razžvrkljana jajca, nato mlete mandlje in na koncu še orehe. Zmes vlijemo v pekač (globina cca 4cm). Enakomerno jo razporedimo po pekaču in po vrhu lepo pogladimo. V ogreti pečici jo pečemo 25 do 30 minut (testo se bo v tem času po vrhu lepo zapeklo, v notranjosti pa bo še nekoliko tekoče).
Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se testo povsem ohladi, nato pekač shranimo v hladilnik.
Ohlajeno testo razrežemo na poljubno velike kose, ki jih serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.