SESTAVINE
- 130 g pora
- 130 g mladih kopriv
- 1 l vode
- 2 stroka česna
- 2 žlici prosene moke ali prosenega zdroba
- 1 žlica jušne začimbe ali jušna kocka
- himalajska sol
- kokosovo olje
PRIPRAVA
Juha iz kopriv
- V kozici segrejemo kokosovo olje in v njem prepražimo narezan por. Dodamo oprane liste oziroma
vršičke kopriv in pražimo, da se koprive razpustijo. Zalijemo z vodo in zavremo. - V majhni kozici na kokosovem olju pražimo česen, da zadiši. Dodamo proseno moko ali zdrob in naredimo svetlo prežganje ter ga dodamo juhi. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj na ogenj. Začinimo z jušno začimbo, kvasnim namazom, muškatnim oreščkom in solimo. Kuhamo še 2 minuti, nato odstavimo ter postrežemo.
- Tisti, ki radi poskusite divjo hrano, lahko juho okrasite z marjeticami in trobenticami ter jih tudi pojeste.
- Po želji lahko juhi dodamo rezance ali katere druge jušne vložke