SESTAVINE
Testo:
- 35 – 40 dkg moke
- 3 rumenjaki
- 1 žlica sladkorja
- 4 dkg kvasa
- malo soli
- po potrebi mleko
Nadev:
- 15 dkg masla in
- 12 dkg sladkorja
PRIPRAVA
Iz sestavin naredite testo in ga zvaljajte tanko za nožev rob.
Premešajte maslo in sladkor, da naraste in namažite po razvaljanem testu.
Potresite rozine, mlete orehe ali mandlje…, testo zavijte kot rulado in jo razrežite na štrukeljčke (debele cca 3 cm).
Položite jih na peki papir in pustite vzhajati.
Nato dajte v pečico na 200*C (30 minut). Ko zlato porumenijo, jih polijte z 2 dcl vrelega mleka, v katerega ste stresli 1 vrečko vanilijevega sladkorja.
Ko se osušijo v pečici jih potresi s sladkorjem.
Odgovorite s komentarjem