Ferdinandovi kolački

Ferdinandovi kolački

SESTAVINE

Testo:

  • 35 – 40 dkg moke
  • 3 rumenjaki
  • 1 žlica sladkorja
  • 4 dkg kvasa
  • malo soli
  • po potrebi mleko

 

Nadev:

  • 15 dkg masla in
  • 12 dkg sladkorja

PRIPRAVA

Iz sestavin naredite testo in ga zvaljajte tanko za nožev rob.

Premešajte maslo in sladkor, da naraste in namažite po razvaljanem testu.

Potresite rozine, mlete orehe ali mandlje…, testo zavijte kot rulado in jo razrežite na štrukeljčke (debele cca 3 cm).

Položite jih na peki papir in pustite vzhajati.

Nato dajte v pečico na 200*C (30 minut). Ko zlato porumenijo, jih polijte z 2 dcl vrelega mleka, v katerega ste stresli 1 vrečko vanilijevega sladkorja.

Ko se osušijo v pečici jih potresi s sladkorjem.

Odgovorite s komentarjem

Vaš e-naslov ne bo objavljen.