SESTAVINE
- 500 g vlečenega testa
- 1 kg jabolk
- 2 jajca
- 200 g rozin
- ½ pecilnega – vinski kamen
- čz cimeta
- 125 g masla
- 4 jž gresa
- 1/3 margarine
- 3 žlice olja
AGDA – preliv
- 2 do 4 skodelice sladkorja
- 5 skodelic vode
- 2 vanilijevega sladkorja
PRIPRAVA
Naribaj jabolka, zmešaj jajca, gres in pecilni prašek. Zmes dodaj jabolkam in dobro premešaj. Raztopi maslo.
Položi 1 list testa, ga namaži z maslom in nanj daj drugo plast testa. Na začetek testa daj jabolka in tesno zvij v roladko.
Postopek ponavljaj, dokler ne porabiš vseh sestavin. Pred pečenjem izreži na kratke rolice.
Raztopi 1/3 masla in olje ter prelij čez štrudel pred vstavljanjem v pečico.
AGDA: sladkor in vodo zavri, malo kuhaj ter dodaj vanilijev sladkor.
Jabolčno pito peci v pečici 30 minut na 250 °C.
Hladno AGDO prelij po vroči jabolčni piti.