Kokosova torta (brez glutena in laktoze)

Kokosova torta (brez glutena in laktoze)

SESTAVINE

Biskvit:

  • 8 beljakov
  • 150 g kokosove moke
  • 1 jogurtov lonček sladkorja v prahu

Krema:

  • 0,5 l kokosove ali riževe smetane za stepanje
  • 300 g čokolade brez glutena
  • 8 rumenjakov

PRIPRAVA

Beljake stepite v sneg ter dodajte kokosovo moko in sladkor. Pecite v tortnem modelu, v ogreti pečici, 20 minut pri 170 °C.

Za kremo stepite kokosovo smetano in jo shranite v hladilniku. Čokolado raztopite na sopari, odstavite in dodajte rumenjake (če imate pred surovimi rumenjaki predsodke, jih vmešajte na parni kopeli). V mlačno maso nazadnje vmešajte še stepeno smetano.

Ko je biskvit ohlajen (modela ne odpirajte), nanj nalijte kremo in vse skupaj postavite v hladilnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč.