Kostanjev tiramisu z višnjami

Kostanjev tiramisu z višnjami

SESTAVINE

  • 200 g kostanjevega pireja
  • 400 g mascarponeja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g čokolade v prahu
  • približno 30 kom otroških piškotov
  • 1 dl mleka
  • 5 žlic ruma
  • 1 kozarec vloženih višenj
  • 250 ml sladke smetane

PRIPRAVA

Čokolado razlomimo in stopimo v vodni kopeli.

Vmešamo jo v ohlajen kostanjev pire, dodamo mascarpone in dve žlici ruma. Škatlast model (24 x 10 cm) obložimo s folijo za živila.

Piškote pomakamo v mešanico preostalega ruma, mleka in višnjevega soka. Dno modela obložimo s plastjo piškotov, pokrijemo jih s plastjo kostanjeve kreme, naložimo višnje in ponovno obložimo s plastjo piškotov.

Sladko smetano stepemo z vanilijevim sladkorjem in jo položimo na vrh piškotov. Čezenj potresemo čokolado v prahu.

Pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik.