SESTAVINE
- 410 g polnozrnate kamutove moke
- 25 g pecilnega praška iz vinskega kamna
- 1 žlička mletega cimeta
- sol
- 2 banani
- sok 1 limone
- 100 ml sončničnega olja
- 3 žlice lešnikove ali mandljeve pulpe
- 300 ml lešnikovega ali mandljevega mleka
Večino sestavin dobite v trgovini Krajček
PRIPRAVA
Mafini z bananami in kamutovo moko
V skledo presejemo polnozrnato kamutovo moko, primešamo cimet, pecilni prašek in sol. V drugo skledo narežemo banani in ju skupaj z limoninim sokom pretlačimo s paličnim mešalnikom, da se rahlo spenita. Medtem ko mešamo, počasi dodajamo sončnično olje. Nazadnje vmešamo še lešnikovo (mandljeov) pulpo in lešnikovo (ovseno, riževo,…) mleko. Obe mešanici damo skupaj in dobro premešamo. Testo vlijemo v modelčke za mafine in pečemo v pečici pri 180 °C do zlato rjave barve.
Lahko posrežemo s sladoledom po lastni izbiri.