SESTAVINE
- 200 g mletih mandljev
- 80 g sladkorja
- 100 g masla
- 2 jajci
- sol
- 210 g kremnega sira
- 210 g gostega jogurta (grški)
- 100 g sladkorja v prahu
- 500 ml sladke smetane
- 6 listov želatine
- lupina neškopljene limone
- 300 g malin
- 170 g sladkorja
- 2 dl vode
- 4 listi želatine
- 300 g malin
PRIPRAVA
Razmehčano maslo penasto stepemo s sladkorjem. Potem dodamo mandlje, sol in jajci in vse skupaj premešala do gladke, homogene mase. Mandljevo maso damo v namaščen tortni model, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo 25 minut pri 180°C. Tortno dno dobro ohladimo.
Za malinov preliv v hladni vodi namočimo želatino. Zavremo z 2 dl vode s sladkorjem in kuhamo nekaj minut. Potem dodamo maline in ugasnemo štedilnik. S paličnim mešalnikom vse skupaj spasiramo in umešamo ožete liste želatine. Vse skupaj precedimo, da odstranimo malinina semena. Posodo postavimo v hladilnik.
Za kremo dobro zmešamo kremni sir, jogurt in sladkor v prahu. Dodamo limonino lupinico. 100 ml smetane segrejemo do vretja in vanjo umešamo ožete liste želatine in kremo ohladimo. Ostalo smetano stepemo in jo počasi umešamo v kremo iz kremnega sira, jogurta in sladkorja. Na koncu umešamo še ohlajeno smetano z želatino.
Na ohlajeno tortno dno polijemo ohlajen (a še ne strjen) malinov preliv, nekaj žlic preliva prihranimo še za okrasitev. Na preliv naložimo sveže maline in jih premažemo s sirno kremo, ki jo na koncu prelijo še z ostankom malinovega preliva in okrasimo s svežimi malinami.