Malinina torta brez moke

Malinina torta brez moke

SESTAVINE

  • 200 g mletih mandljev
  • 80 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 2 jajci
  • sol
  • 210 g kremnega sira
  • 210 g gostega jogurta (grški)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 500 ml sladke smetane
  • 6 listov želatine
  • lupina neškopljene limone
  • 300 g malin
  • 170 g sladkorja
  • 2 dl vode
  • 4 listi želatine
  • 300 g malin

PRIPRAVA

Razmehčano maslo penasto stepemo s sladkorjem. Potem dodamo mandlje, sol in jajci in vse skupaj premešala do gladke, homogene mase. Mandljevo maso damo v namaščen tortni model, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo 25 minut pri 180°C. Tortno dno dobro ohladimo.

Za malinov preliv v hladni vodi namočimo želatino. Zavremo z  2 dl vode s sladkorjem in kuhamo nekaj minut. Potem dodamo maline in ugasnemo štedilnik. S paličnim mešalnikom vse skupaj spasiramo in umešamo ožete liste želatine. Vse skupaj precedimo, da odstranimo malinina semena. Posodo postavimo v hladilnik.

Za kremo dobro zmešamo kremni sir, jogurt in sladkor v prahu. Dodamo limonino lupinico. 100 ml smetane segrejemo do vretja in vanjo umešamo ožete liste želatine in kremo ohladimo. Ostalo smetano stepemo in jo počasi umešamo v kremo iz kremnega sira, jogurta in sladkorja. Na koncu umešamo še ohlajeno smetano z želatino.

Na ohlajeno tortno dno polijemo ohlajen (a še ne strjen) malinov preliv, nekaj žlic preliva prihranimo še za okrasitev. Na preliv naložimo sveže maline in jih premažemo s sirno kremo, ki jo na koncu prelijo še z ostankom malinovega preliva in okrasimo s svežimi malinami.