Nekvašen pirin kruh

Nekvašen pirin kruh

SESTAVINE

  • 400g pirine moke ekološke kmetije Rengeo
  • 2dl mineralne vode
  • 1 vrečka vinskega kamna
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • ščepec soli (po želji)
  • pest različnih semen ( laneno seme, sezam, sončnično seme, bučna semena,… po želji)

Večino sestavin dobite v trgovini Krajček

PRIPRAVA

Nekvašen pirin kruh

Moko, vinski kamen, sol in 1 žlico olivnega olja zmešamo skupaj. Počasi dodajamo mineralno vodo in dobro zmešamo ( najbolje z leseno kuhalnico ali kar z rokami). Testo je bolj tekoče kot pri kvašenem kruhu, zato naj vas to ne preplaši.

Pečico ogrejemo na 200°C. Modelni pekač pomažemo z žlico olivnega olja in vanj vlijemo testo.

Po želji lahko čez posujemo semena in jih malo poteptamo v testo.

Pečemo približno 1h, dokler kruh lepo ne naraste in se naredi hrustljava skorjica. Po peki kruh zavijemo v bombažno krpo do ohladitve.