SESTAVINE
- 400g pirine moke ekološke kmetije Rengeo
- 2dl mineralne vode
- 1 vrečka vinskega kamna
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- ščepec soli (po želji)
- pest različnih semen ( laneno seme, sezam, sončnično seme, bučna semena,… po želji)
Večino sestavin dobite v trgovini Krajček
PRIPRAVA
Nekvašen pirin kruh
Moko, vinski kamen, sol in 1 žlico olivnega olja zmešamo skupaj. Počasi dodajamo mineralno vodo in dobro zmešamo ( najbolje z leseno kuhalnico ali kar z rokami). Testo je bolj tekoče kot pri kvašenem kruhu, zato naj vas to ne preplaši.
Pečico ogrejemo na 200°C. Modelni pekač pomažemo z žlico olivnega olja in vanj vlijemo testo.
Po želji lahko čez posujemo semena in jih malo poteptamo v testo.
Pečemo približno 1h, dokler kruh lepo ne naraste in se naredi hrustljava skorjica. Po peki kruh zavijemo v bombažno krpo do ohladitve.