SESTAVINE
- 30 dag fižola
- voda po potrebi
- sol
- 15 dag prekajenega mesa
- 6 dag masti ali olja
- 8 dag čebule
- 1-2 korenja
- 1 žlica moke (ajdova, koruzna, prosena,…)
- 1 strok česna
- paprika po okusu
- 1 žlica paradižnikove mezga
- po želji jušna zelenjavna sol
- lovorov list
- 30 – 35 dag brezglutenskih makaronov (polžki, svedri, peresniki,…)
- slan krop
PRIPRAVA
Pasta fižol
Fižol preberemo, operemo in namočimo čez noč. V isti vodi ga denemo kuhati. Ko zavre, pridenemo na kocke zrezano meso. Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Pomokamo, prepražimo, dodamo korenje, papriko, sesekljan strok česna, paradižnik in jušno zelenjavno sol (ali jušno kocko). Prilijemo malo mrzle vode in prežganje gladko razkuhamo. Zlijemo k fižolu. Odišavimo z lovorom. Posebej skuhamo testenine, toda ne premehko. Dobro odcejane, odplaknjene in znova odcejane denemo v fižol. Prevremo. Poskusimo, še začinimo, če je potrebno in ponudimo.