SESTAVINE
- 6 korenov pastinaka
- 1 čebula
- muškatni orešček
- sol
- poper
- olje
PRIPRAVA
Pastinakova juha
Pastinakova juha je zelo enostavna jed za pripravo. Pastinak narežemo na manjše kose ali kolobarje. Posebej sesekljamo čebulo in jo prepražimo. Nato dodamo sesekljan pastinak in ga dobro prepražimo. Vse skupaj večkrat premešamo in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom – po okusu. V posodo nalijemo le toliko vode, da pokrijemo koščke pastinaka. Kuhamo vsaj 30 minut, da se pastinak skuha ter sokovi premešajo. Na koncu juho spasiramo s paličnim mešalnikom. Ker dobimo precej gosto juho, jo zalijemo s tolikšno količino vode, da nam bo gostota juhe primerna. Kuhamo še 5 minut.
Kot dodatek lahko dodamo ščepec peteršilja. Po želji lahko pri kuhanju dodamo tudi 2 manjša krompirja, da omilimo okus pastinaka.
Pastinakova juha, pa dober tek!