SESTAVINE
- 500 g testenin
- Ghee maslo
- 1 večja čebula
- 3 stroki česna
- 150 g lisičk
- 3 mladi korenčki
- 1 pest graha
- ½ rdeče paprike
- 1 bučka
- 1 sladka smetana
- Šopek peteršilja
- Začimbe: šetraj, majaron, curry, sol, kajenski poper
PRIPRAVA
Čebulo popražimo na ghee maslu, dodamo prevrete lisičke, jih prepražimo in začinimo s šetrajem in majaronom. Dodamo na kocke narezano korenje, grah in na kocke narezano rdečo papriko, sol in kajenski poper po okusu, premešamo, dodamo curry ter pražimo približno 5 minut. Zalijemo z belim vinom in dušimo toliko, da vino izhlapi. Na koncu zalijemo s sladko smetano in obilno potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem.
Jed postrežemo s paradižnikovo solato in mlado belo čebulo, začinjeno s soljo in slastnim bučnim oljem.