SESTAVINE
- piščančja prsa brez kosti 300 g
- začimbe (sol, paprika, curry, čili, gorčično seme)
- 1 dcl belega vina
- šparglji 250 g
- čebula
- pvsena krema za kuhanje
- sezamovo olje
PRIPRAVA
Piščančje meso narežemo na trakce (lahko ga pustimo tudi v kosu), ga začinimo, pokapljamo z oljem in pustimo nekaj časa v marinadi. V segreto ponvico damo piščančje meso in ga zapečemo iz vseh strani. Ko je meso že zapečeno ga zalijemo s približno 1dcl vina in pečemo še tako dolgo, da vino izhlapi.
V drugi ponvici prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezane šparglje. Šparglje malo popražimo (glavice špargljev lahko dodamo kasneje kot stebelni del), nato pa jih zalijemo z prb. 1 dcl vode in kuhamo tako dolgo da voda izhlapi in da so šparglji zmehčani. Prelijemo jih z ovseno kremo in kuhamo še tako dolgo, da smetana zavre.
Vsebino obeh ponvic zmešamo in prelijemo čez testenine ali riž. Zraven pripravimo še veliko skledo solate in imamo okusen obrok.