Pita s šparglji

Pita s šparglji

SESTAVINE

Testo:

  • 250 g pirine moke
  • 125 g masla
  • 1 jajce
  • Ščep soli

Nadev:

  • Šop špargljev
  • 2 lončka kisle smetane
  • 4 jajca
  • Sol, poper
  • Po želji nekaj češnjevih paradižnikov za okras

PRIPRAVA

TESTO:

Sestavine na hitro zgnetemo v kepo, zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik.

 

NADEV:

Šparglje očistimo, narežemo in na hitro pokuhamo. Na  razvaljano testo naložimo šparglje, prelijemo s kislo smetano, ki smo ji primešali jajca, sol in poper. Okrasimo s paradižnički.

Pečemo 45 minut, v vnaprej ogreti pečici na 200 stopinj.

Namesto špargljev lahko uporabimo bučke, malancane, cvetačo ali kakšno drugo zelenjavo.