Polenta s tofujem in gobami

Polenta s tofujem in gobami

SESTAVINE

  • 20 dag koruznega zdroba
  • 30 dag gob (jurčki, lisičke, šampinjoni…)
  • 20 dag tofuja
  • Strok česna
  • 2 stebli pora
  • 2 jž repičnega olja
  • Pol šopka peteršilja
  • Pol šopka kopra
  • 2 jž belega vina
  • 2,5 dl zelenjavne juhe
  • 2 čž koruznega škroba
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1,5 dl vode
  • Žlica sojine omake
  • Sol in poper

PRIPRAVA

Polento skuhamo. Gobe očistimo in narežemo na primerno velike kose, tofu narežemo na drobne kocke, česen in por na drobno narežemo. Drobno sesekljamo peteršilj in koper.

Segrejemo olje in na njem steklasto prepražimo por, dodamo česen in hitro popražimo. Potem dodamo najprej gobe, pražimo nekaj minut, nato pa še tofu in pražimo 5 minut. Gobe zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, vmešamo zelišča in vse skupaj kuhljamo nekaj minut.

Koruzni škrob gladko zmešamo z dvema žlicama hladne vode. Smetano zmešamo z vodo in dodamo h gobji omaki, nato dodamo še razpuščen škrob. Na hitro zavremo in odstavimo ter začinimo s sojino omako, soljo in poprom.

Na krožnike serviramo polento s pripravljeno gobovo omako, poljubno okrasimo in ponudimo.