SESTAVINE
- 700 g belega fižola (tetovec)
- 200 ml olja
- 4 čebule
- lovorov list
- 2 stroka česna
- 2 jž rdeče sladke paprike
- sol po okusu
- poper po okusu
- 1 jž mešanice suhih začimb
- voda po potrebi
PRIPRAVA
Fižol večkrat operite in ga namočite čez noč. Naslednji dan ga precedite, nalijte vodo, dodajte lovorov list in kuhajte na zmernem ognju s postopnim dolivanjem vode.
Na olju prepražite na drobno narezano čebulo, dodajte sladko rdečo paprio, nasekljan česen, mešanico suhih začimb, premešajte in umaknite iz ognja.
V ognjevarno ali lončeno posodo zlagajte plast čebule in plast fižola, posolite in poprajte ter postopek ponovite še enkrat.
Fižol vstavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 200°C.