Prebranec

Prebranec

SESTAVINE

  • 700 g belega fižola  (tetovec)
  • 200 ml olja
  • 4 čebule
  • lovorov list
  • 2 stroka česna
  • 2 jž rdeče sladke paprike
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 1 jž mešanice suhih začimb
  • voda po potrebi

PRIPRAVA

Fižol večkrat operite in ga namočite čez noč. Naslednji dan ga precedite, nalijte vodo, dodajte lovorov list in kuhajte na zmernem ognju s postopnim dolivanjem vode.

Na olju prepražite na drobno narezano čebulo, dodajte sladko rdečo paprio, nasekljan česen, mešanico suhih začimb, premešajte in umaknite iz ognja.

V ognjevarno ali lončeno posodo zlagajte plast čebule in plast fižola, posolite in poprajte ter postopek ponovite še enkrat.

Fižol vstavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 200°C.