SESTAVINE
Masa:
- 200 g razkoščenih dateljev
- 180 g kokosovega masla
- 80 g kokosove moke
Obliv:
- 120 ml kokosovega olja
- 10 čajnih žličk 100% kakava v prahu
- 3 jušne žlice agavinega sirupa
Večino sestavin dobite v trgovini Krajček
PRIPRAVA
Presne kroglice z dateljni in kokosom
Datlje namočimo v vodi in jih pustimo namočene 30 min. Ko jih odcedimo, jih skupaj s kokosom dobro zmeljemo v sekljalniku. Dobljeni masi dodamo kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat dobro zmeljemo, da dobimo lepo gladko maso. Maso oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač pokrit s peki papirjem.
Pekač postavimo v hladilnik, da se kroglice strdijo (jaz sem ga pustila čez noč v mrzli shrambi). Pripravimo čokoladni obliv in kroglice povaljamo v njem. Na koncu kroglice povaljamo še v kokosu.
Hranimo jih na hladnem.