Presne kroglice z dateljni in kokosom

Presne kroglice z dateljni in kokosom

SESTAVINE

Masa:

  • 200 g razkoščenih dateljev
  • 180 g kokosovega masla
  • 80 g kokosove moke

 

Obliv:

  • 120 ml kokosovega olja
  • 10 čajnih žličk 100% kakava v prahu
  • 3 jušne žlice agavinega sirupa

Večino sestavin dobite v trgovini Krajček

PRIPRAVA

Presne kroglice z dateljni in kokosom

Datlje namočimo v vodi in jih pustimo namočene 30 min. Ko jih odcedimo, jih skupaj s kokosom dobro zmeljemo v sekljalniku. Dobljeni masi dodamo kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat dobro zmeljemo, da dobimo lepo gladko maso. Maso oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač pokrit s peki papirjem.

Pekač postavimo v hladilnik, da se kroglice strdijo (jaz sem ga pustila čez noč v mrzli shrambi). Pripravimo čokoladni obliv in kroglice povaljamo v njem. Na koncu kroglice povaljamo še v kokosu.

Hranimo jih na hladnem.