SESTAVINE
Testo:
- ½ kg moke (pol ostre pol mehke)
- 2 – 3 dag kvasa
- 5 dag masla ali margarine
- 2 rumenjaka
- 5 dag sladkorja
- Sol
- ¼ l mlačnega mleka
- Maslo za pekač
- 1 jajce ali malo mleka za mazanje
Nadev:
- ½ kg skute
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 2dcl goste smetane
- Malo naribane limonine lupine in soka
- Sladkorja in cimeta po okusa
- 1 zavitek vanilina
PRIPRAVA
*Naredimo kvašeno testo za potico. Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom, zvijemo, položimo v pomaščen pekač in počakamo da vzide. Po vrhu namažemo z jajcem ali mlekom in pečemo v pečici eno uro. Ponudimo toplo ali ohlajeno.
Nadev:
Skuto z vilicami zmečkamo, da ni predebelih grudic. Dodamo jajce, smetano, drobtine, limonino lupino in sok, sladkorja in cimeta po okusu in vanilin. Zmešamo in uporabimo.
*Opis izdelave kvašenega testa je opisan v nasvetih za mesec December.