Štruca iz rjave leče z dimljenim tofujem

Štruca iz rjave leče z dimljenim tofujem

SESTAVINE

  • 10 dag rjave leče
  • Kombu alga sol
  • 10 dag čebule
  • tamari
  • Olje
  • 3 stroki česna
  • majaron, rožmarin, bazilika, timijan, šatraj
  • 10 dag čičerikine moke
  • 12 dag dimljenega tofuja
  • Margarina za mazanje pekača

PRIPRAVA

Rjavo lečo kuhaj 30-45 minut v slani vodi s kombu algo. Odcedi
Na olju prepraži čebulo z malo tamarija.
Česen sesekljaj.
Lečo, prepraženo čebulo in česen pretlači s paličnim mešalnikom. Ohladi.
Dodaj začimbe.
Čičerikino moko počasi vmešaj v maso. Mogoče je bo potrebno dodati kakšen dag več, odvisno od tega, kako močnosi odcedil lečo.
Tofu nareži na kocke, premešaj.
Pekač namaži z margarino in potresi s čičerikino moko.
Iz mase oblikuj štruco, nanjo razporedi kosme margarine in jo daj peči v ogreto pečico na 180 st., 30 minut.

Zelenjavna pečenka, super v kombinaciji z dušenim rdečim zeljem ali čebulno omako.