SESTAVINE
- 10 dag rjave leče
- Kombu alga sol
- 10 dag čebule
- tamari
- Olje
- 3 stroki česna
- majaron, rožmarin, bazilika, timijan, šatraj
- 10 dag čičerikine moke
- 12 dag dimljenega tofuja
- Margarina za mazanje pekača
PRIPRAVA
Rjavo lečo kuhaj 30-45 minut v slani vodi s kombu algo. Odcedi
Na olju prepraži čebulo z malo tamarija.
Česen sesekljaj.
Lečo, prepraženo čebulo in česen pretlači s paličnim mešalnikom. Ohladi.
Dodaj začimbe.
Čičerikino moko počasi vmešaj v maso. Mogoče je bo potrebno dodati kakšen dag več, odvisno od tega, kako močnosi odcedil lečo.
Tofu nareži na kocke, premešaj.
Pekač namaži z margarino in potresi s čičerikino moko.
Iz mase oblikuj štruco, nanjo razporedi kosme margarine in jo daj peči v ogreto pečico na 180 st., 30 minut.
Zelenjavna pečenka, super v kombinaciji z dušenim rdečim zeljem ali čebulno omako.