SESTAVINE
- 200 g polnovredne pšenične ali pirine moke
- 150 ml mlačne vode
- ščepec soli
- pol žličke limoninega soka
Za nadev potrebujemo:
- 200 g bio tofuja
- 200 g blanširanih mladih koprivnih listov
- zeliščno sol
PRIPRAVA
V mešalniku zmešamo moko, vodo, sol in limonin sok. Ko se testo loči od posode in je svetleče gladko, hlebček pokrijemo in ga pustimo počivati 30 minut. Nato ga razvlečemo na primerno velikost.
Blanširane koprive in tofu zmešamo s paličnim mešalnikom in solimo z zeliščno soljo.
Testo raztegnemo, namažemo z oljem in nadevom, zavijemo v prtičke in kuhamo v slanem kropu 15 minut. Vzamemo iz vode in na deski pustimo, da se malo ohladijo, nato odvijemo prtiček, štruklje razrežemo na primerne koščke, jih damo v servirno posodo in posujemo z drobtinicami, ki smo jih malo prepražili na teflonski ponvi, nato pa jim dodali dve žlici kokosovega masla brez vonja.
Lahko vzamete tudi zavitek že pripravljenega vlečnega testa brez konzervansov.