SESTAVINE
Veganski tatarski biftek
- 1/3 skodelice namočenih indijskih oreščkov
- ½ skodelice kuhane rjave ekološke leče
- ½ skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejenih)
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 žlička gorčice
- ½ žličke paprike v prahu
- 1 žlička kaper
- 6 žlic olivnega olja
- svež peteršilj
- košček čilija/ paprike rdeče
- 2 manjši kisli kumarici
- mleta kumina
- poper
- (sol)
PRIPRAVA
Veganski tatarski biftek ali namaz iz leče
Veganski tatarski biftek ali namaz iz leče je izredno enostavno pripraviti. Za osnovno mero izberemo skodelico, tako veliko,
da bo vsota vseh naštetih sestavin po skodelicah, zadoščala željeni količini namaza.
Pripravimo posamezne sestavine:
- V vodo namočimo indijske oreščke.
- Če slučajno nimamo vloženih paradižnikov, lahko uporabimo suhe paradižnike, katere prv tako namočimo v toplo vodo.
- Pristavimo vodo za kuhanje leče in lečo skuhamo.
- Narežemo čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljamo.
- Ko je leča skuhana, jo odcedimo.
- Prav tako dobro odcedimo indijske oreščke ter paradižnike. Lahko jih tudi popivnamo s papirjem.
- Vse skupaj vstavimo v blender/mešalnik, dodamo preostanek vseh sestavin in dobro zmiksamo.
- Dobimo čudovit namaz, ki bo zadostil še tako zahtevne gurmane – ne pričakujte okusa mesa 🙂
- Namaz lahko postrežemo s pečenim toastom ali kruhom.
- Po vrhu lahko posujete vložene kapre v kisu.
Pa dober tek. 🙂