Zapečena cvetača s krompirjem

Zapečena cvetača s krompirjem

SESTAVINE

  • 1 kg cvetače
  • 1 kg krompirja
  • 2 korenčka
  • ½ pora
  • ½ čebule
  • 2 dl mleka
  • 2 žlički kisle smetane
  • kokosovo maslo
  • lahek sir
  • sol

PRIPRAVA

Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Korenček ostrgamo in narežemo na majhne koščke. Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine.

Krompir, cvetačo in korenček 10 – 15 minut kuhamo v osoljenem kropu, nato odcedimo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V posodi razpustimo žličko masla, dodamo por in čebulo in ju rahlo prepražimo. Mleko rahlo segrejemo.

V namaščen pekač po celotni površini nadevamo krompir, v naslednjem sloju pa cvetačo in korenček, potem dodamo spet enakomerno plast krompirja, na vrhu dodamo por ter čebulo in polijemo z mlekom, namažemo s kislo smetano (po želji) in dodamo nariban sir.

Pečemo 20 minut in jed je pripravljena.