SESTAVINE
- 1 kg cvetače
- 1 kg krompirja
- 2 korenčka
- ½ pora
- ½ čebule
- 2 dl mleka
- 2 žlički kisle smetane
- kokosovo maslo
- lahek sir
- sol
PRIPRAVA
Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Korenček ostrgamo in narežemo na majhne koščke. Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine.
Krompir, cvetačo in korenček 10 – 15 minut kuhamo v osoljenem kropu, nato odcedimo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V posodi razpustimo žličko masla, dodamo por in čebulo in ju rahlo prepražimo. Mleko rahlo segrejemo.
V namaščen pekač po celotni površini nadevamo krompir, v naslednjem sloju pa cvetačo in korenček, potem dodamo spet enakomerno plast krompirja, na vrhu dodamo por ter čebulo in polijemo z mlekom, namažemo s kislo smetano (po želji) in dodamo nariban sir.
Pečemo 20 minut in jed je pripravljena.