Zelena rižota

Zelena rižota

SESTAVINE

  • ½ čebule
  • 1 korenček
  • 1 listek zelene
  • 30 dag špinače
  • šopek zelenega peteršilja
  • 8 dag masla
  • ½ kg riža
  • sol
  • 1 ½ – 2L vode ali juhe
  • 5 dag parmezana

PRIPRAVA

Zelena rižota

Čebulo sesekljamo, korenček nastrgamo, list zelene, špinačo in peteršilj sesekljamo (vsako zase). V kozici segrejemo 6dag masla, dodamo najprej čebulo, jo prepražimo, nato primešamo pripravljeno zelenjavo. Prilijemo nekaj žlic vode ali juhe in dušimo 5-8min. Dodamo prebran in opran riž, solimo in prilijemo približno 2 zajemalki vode ali juhe. Počasi dušimo, vmes večkrat premešamo in po potrebi dolivamo tekočino. V približno 15-20 minutah je riž dovolj mehak. Z vilicami zamešamo vanj sesekljan peteršilj, 2 dag masla in nariban parmezan.

Dodatni nasvet: Poleg parmezana lahko potresemo pinjole. Jed ponudimo s solato.